Honvédség

2022.10.08. 16:44

Ha harc, legyen harc: katonák küzdöttek az egri Érsekkertben, szolgálati kutyák álltak munkába

A Tartalékos Honvédek Napjának legmozgalmasabb helyszíne az egri Szmrecsányi Lajos Érsekkert volt szombaton. A kiállított haditechnikai eszközök és a különféle katonai bemutatók igen sok érdeklődőt vonzottak.

S. S.

Tartalékos Honvédek Napja az Érsekkertben

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Portálunk munkatársai is megcsodálhatták a H1-es harci gépjárművet, ami kisértetiesen hasonlít kívülről a polgári változatára, a Hummerl terepjáróra. De azért szélesebb, és mivel fegyverekkel is meg van pakolva, félelmetesebb is. A bemutatón segédkező katona azt is elárulta, hogy vezetéséhez bizony a C-s gépjárművezetői engedélyt meg kell szerezni. Persze ott volt mellette a ma legkorszerűbb szállítójármű is, mert mint ahogyan a katona mondta, a H1 már hét éves szerkezet.

Közelharc bemutatót is tartottak a honvédek
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A több órás bemutatón parádésak voltak a Honvéd Huszár Díszalegység lovai, a félősebbeknek pedig ijesztőnek tűntek a szolgálati kutyák. A délután két óráig tartó érsekkerti eseményen kitettek magukért a katonai közelharcosok, s minden katona, aki azt a feladatot kapta, hogy segítsen eligazodni az érdeklődőknek honvédelmi kérdésekben.

Honvéd Huszár Díszalegység is nagy sikert aratott
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában