Összefoglaló

2022.10.03. 16:30

Lógó faág veszélyeztette a gyalogosakat Egerben

Október másodikán is bőven akadt munka megyénk tűzoltóinak.

HEOL

Forrás: Shutterstock

Vasárnap hajnalban a társszervek kérésére az egri hivatásos tűzoltók segítettek egy ingatlanba bejutni. Délután egy lógó faág veszélyeztette a gyalogosokat Egerben, a Bükk sétány utcában, melyet a város hivatásos tűzoltói láncfűrésszel távolítottak el. Késő délután a hatvani hivatásos és a boldogi önkéntes tűzoltók Boldog, Petőfi Sándor útján egy megrongálódott tetőszerkezethez vonultak, az ingatlan kéményének használatát a károsodás miatt megtiltották.

Egy százötven négyzetméteres családi ház tetőszerkezete és a hozzá épített melléképület égett vasárnap este Markazon, a Hegyalja utcában. A tűz a kazánból terjedt át egy gépkocsira, majd a garázsra és a házra. Az esethez a gyöngyösi és az egri hivatásos, továbbá a helyi önkéntes tűzoltók vonultak négy gépjárművel, több oldalról vízsugarakkal oltották el a lángokat. Az utómunkálatokat végző egységek az épületből két felhasadt gázpalackot is kivittek. A lakók a tűz keletkezésekor a garázsban égő autót még porral oltó készülékkel eloltották, majd elhagyták az ingatlant.

A hasonló esetek elkerülése érdekében ajánlott beszerezni otthonra egy füstérzékelőt, amely a szoba közepén a plafonra szerelve a tűz keletkezésének legelején jelez, amikor még van idő kimenekülni és a tűzoltókat értesíteni - hívta fel a figyelmet a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában