Katasztrófavédelem

2022.10.10. 13:05

Majdnem ölt Apcon a gyilkos gáz

Október nyolcadikán is bőven akadt munkájuk megyénk tűzoltóinak.

HEOL

Forrás: Shutterstock

Szombaton délelőtt a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány önkéntesei a mentőszolgálatnak segítettek egy eszméletlen ember mentésében, akit darazsak csíptek meg.

Délelőtt szalagkorlátnak hajtott egy autó Apc határában, a 21-es főút 13-as kilométerénél. A hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit, a vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

Délután a hatvani hivatásos tűzoltók Apcra, a Hunyadi László utcába vonultak, mert a szén-monoxid-érzékelő jelezte, hogy a gyilkos gáz jelen van az ingatlanban. Mérőműszerekkel ők is kimutatták a színtelen, szagtalan gázt. Az ingatlanban két gázkészülék is olyan veszélyesen működött, hogy azokat csak felülvizsgálat után lehet újra használni, viszont a jelzésnek köszönhetően személyi sérülés nem történt.

Este Egerszalók határában ütközött két gépjármű. A járművekben összesen öten utaztak, ketten sérültek meg, őket a mentők kórházba szállították. Az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították járműveket, majd segítették a helyszínelést – írja a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában