Állatkínzás

2022.10.24. 18:30

Nyomoznak a Markazon szíven lőtt kutya ügyében

Olvasónk szerint nem szabadna felügyelet nélkül kiengedni az állatokat.

Sz. M. L.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, egy hete holtan találta a kutyáját markazi telke közelében egy házaspár. Az állatot az utcán lőhették agyon, egykori gazdái a gyilkos fegyver és használója felkutatásához a rendőrség segítségét kérte. 

Szabó Boglárka főtörzsőrmester, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta portálunkat, hogy a Gyöngyösi Rendőrkapitányság állatkínzás bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. Bővebb tájékoztatást jelenleg nem áll módukban adni.

Egy olvasói levél is érkezett az esettel kapcsolatban, írója állatbarátként arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy egyedül az utcán nincsenek biztonságban a jámbor házi kedvencek sem, és felelőtlenség kiengedni őket, valamint törvény is tiltja.

– Kutyatartóként úgy vélem a kutyus gazdája egyébként nem tartotta be a felelős állattartás szabályait. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a kutyát a portán belül kell tartani számos okból, ha így lett volna az állatot nem lőheti le az állatkínzó. Leszögezném, hogy az állatkínzás minden formáját elítélem, de mint láthatjuk, a kutyának nincs helye póráz nélkül, egyedül sehol, kivéve a saját portánkon és a kijelölt kutyafuttató helyeken – hangsúlyozta az atkári nő, hozzátéve, hogy ha ezt nem hangsúlyozzuk, akkor egyoldalú az eset bemutatása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában