Ezt kihagyták

2022.11.23. 07:00

Az egri SBO-n még bódultan is legénykedtek, az előkészítő ülésre már nem mentek el a vádlottak

Kedden tartott volna előkészítő ülést az Egri Járásbíróságon abban a büntetőperben, amelynek az egri kórház sürgősségi osztályán – bedrogozott állapotban – felettébb agresszívan viselkedő szajlai testvérpár a vádlottja. Az eset még 2020. júniusában történt, amikor is terheltek bántalmazták előbb a biztonsági őrt, majd az egyik szakdolgozóval huzakodtak.

S. S.

Markhot Ferenc Kórház

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Portálunk korábban már megírta, hogy az Egri Járási Ügyészség H. J. V-t és társát közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozza felelősségre vonni. Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője a november 22-re kitűzött előkészítő üléssel kapcsolatban elmondta, hogy a vádlottak nem jelentek meg, ezért az ülést a bíróság elhalasztotta.

A több, mint két évvel ezelőtti bűncselekmény elkövetésének idején portálunk is beszámolt a történtekről, amikor is a testvérek a személyzetre támadtak az egri Markhot Ferenc Kórházban. A vádirat szerint a két férfit mentővel vitték be az SBO-ra kábító hatású anyag okozta rosszullét miatt. Nem sokáig voltak ott, ellátásukat követően elengedték őket.

Még ugyanezen a napon, már délután újabb rosszullét miatt ismét mentőt hívtak hozzájuk, s beszállításukat követően mindkét személyt az elkülönítőben helyezték el. A másodrendű vádlott, a fiatalabbik férfi – ordítozások közepette – megpróbált onnan távozni, ezért a sértett – aki biztonsági őrként dolgozik a kórházban – útját állta. Erre válaszul a terhelt ekkor egy alkalommal, ököllel a fején megütötte.

Az erőszak tovább eszkalálódott, mert amikor a biztonsági őr a további támadás elhárítása érdekében a földre vitte támadóját, annak bátyja a sértett hátára ugrott. A biztonsági őr segítségére siettek azonban a kollégái és a megfigyelő helyiségbe kísérték a vádlottakat. A viszonylagos nyugalom azonban nem tartott sokáig: az egyik dolgozó észrevette, hogy a fiatalabb vádlott a zoknijában rejtegeti a még megmaradt kábítószert, amit elkért tőle.

Ahogy azonban az egészségügyi szakdolgozó átvette a drogot, H. J. V. rátámadt, megpróbálta kicsavarni a kezéből a kis csomagot, melyet mindaddig nem engedett el, amíg egy másik ápoló le nem fújta fertőtlenítő szerrel. A történtek után az elkülönítőben a vádlottak a rendőrjárőr kiérkezéséig még csinálták a balhét: folyamatosan rugdosták az ajtót és a falakat.

A vádirat szerint a terheltek cselekménye alkalmas volt arra, hogy a kórházi dolgozókban és a betegekben megbotránkozást, riadalmat keltsen. A biztonsági őr a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett. A kórházi dolgozó és a sértett közfeladatot ellátó személynek minősülnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában