Büntetőper

2022.11.24. 07:00

Életveszélyes szurkálásért áll bíróság előtt a ludasi késelő + videó

Kedden tartottak tárgyalást az Egri Törvényszéken abban a büntetőperben, amelynek vádlottját emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozza felelősségre vonni a Heves Megyei Főügyészség. Az eddig szabadlábon lévő terheltet a bíróság letartóztatta.

S. S.

A büntetőperrel kapcsolatos kérdésünkre Hoszné, dr. Nagy Tímea bíró, a törvényszék sajtószóvivője portálunknak elmondta: a folyamatban lévő büntető eljárásban  a tárgyaláson szakértői bizonyítás lefolytatása történt, továbbá a bíróság elrendelte a vádlott letartóztatását. A vádlott a letartóztatást elrendelő végzés ellen fellebbezési kérelmet terjesztett elő.

Ami pedig magát a vádat illeti: a terhelt – németországi munkahelyéről – 2021. júliusában, a bűncselekményt megelőző napokban érkezett haza Magyarországra. Úgy tervezte, hogy úgy egy hétig marad, s ez időre a testvére biztosított számára szállást a saját családi házában. Július 25-ét a vádlott a családtagjaival előbb közös strandolással, majd az esti órákat a lakásban italozással töltötték, mindvégig velük tartott közös ismerősük, a sértett is.

Este 10 körül az addigra ittas állapotba került vádlott – ismeretlen okból – minden előzmény nélkül a konyhában magához vett egy 9 centiméter pengehosszúságú kést, nagy lendülettel a bejárati ajtó előtti lépcsőnél álló sértetthez lépett, és őt nagy erővel a bal mellkasfélen megszúrta. A lendület és a szúrás következtében a sértett a földre, a vádlott pedig rá esett. Ezt követően a késelő a helyszínről elmenekült. A vádirat szerint a sértett sebei közvetett életveszélyt idéztek elő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában