Gyöngyösi Városrendészet

2022.11.22. 08:27

Eltűnt emberek, illegális szemetelők felkutatásában is bevethetnék a drónokat Gyöngyösön

Egyedülálló dologra készülnek a mátraaljai városban.

HEOL

Ismerkedtek a szerkezettel

Forrás: Városrendészet Gyöngyös/Facebook

– A Gyöngyösi Városrendészet 2019-es megújulása óta kiemelten fontosnak tartja, hogy innovatív módon, a kor követelményeinek megfelelően végezze a munkáját. Ennek lehet egy újabb lépcsőfoka egy pilot program, amely pozitív elbírálás esetén az országban egyedülálló módon városunkban valósulhat meg – számolt be Facebook-oldalán a szervezet.

Mint írták, Ferenczy Dániel városrendészeti vezető meghívására érkezett Gyöngyösre a Loricatus Kft, hazánkban egyedülálló, speciális drónokkal foglalkozó cég, akik a városrendészet tagjainak, részt vevő rendőröknek, Hiesz György polgármesternek, Kévés Tamás alpolgármesternek mutatták be az eszközben rejlő lehetőséget.

A szerkezet térinformatikai rendszerének köszönhetően hatékonyan tudja felvenni a harcot többek között az illegális szemetelőkkel és egyéb szabálytalan tevékenységekkel. Emellett a városnak egy-egy építkezés során segíthet a tervezésben, pontos számokat ad a kivitelezéshez, de a zöld növényzet változásait is figyelemmel tudja kísérni. A hőkamerája révén akár eltűnt személyek hatékony keresésében is segítséget nyújt. Az eszköz 70 kilométer per órával képes közlekedni 100 méteres magasságban, 5 kilométeres hatótávval, közel 45 percig. Az ismerkedést követően elindulhat egy folyamat, melynek végén akár Gyöngyösön indulhat az országban először egy pilot program.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában