Felhívás

2022.11.14. 13:04

Így előzhetjük meg az értelmetlen tragédiákat Heves megye útjain

Az elmúlt héten megyénk közútjain egy halálos kimenetelű és kilenc személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyből két eset súlyos, hat pedig könnyű sérüléssel végződött. Összesen 18 ember szenvedett valamilyen fokú sérülést ezekben a karambolokban.

HEOL

Múlthéten Hatvanban gázolták halálra egy helyit nőt

Forrás: Agria Tv

A legfőbb baleseti ok a sebesség hibás megválasztása volt (három esetben), amikor is a járművezetők nem az út vonalvezetésének, az időjárási, látási és forgalmi viszonyoknak megfelelően választották meg járművük sebességét. Fenti ok mellett problémát jelentett még az elsőbbségi jog meg nem adása, a kanyarodási szabályok megszegése, valamint a gyalogos szabályok megsértése is - írja a police.hu.

Helyszíni fotó
Forrás: police.hu

A balesetek megelőzése érdekében a rendőrség felhívja a figyelmet az alábbiakra

Az elmúlt héten ténylegesen beköszöntött az ősz a közlekedésben is. Ennek az időszaknak sajnálatos velejárója a köd, amely egyrészt jelentősen korlátozza a látási viszonyokat, másrészt az általa nedvessé váló aszfalt növeli a csúszásveszélyt. Kérnek minden közlekedőt, hogy a ködös, párás időben csökkentsék a járművek sebességét, tartsanak nagyobb követési távolságot, kerüljék a hirtelen fékező vagy kormányzó mozdulatokat!

A műszaki biztonság egyik alapkövetelménye a futómű és a gumiabroncs kifogástalan állapota. A megfelelően megválasztott téli autógumikkal biztonságosabb a közlekedés, a nyári gumi hét celsius-fok alatt már nem biztosítja a biztonságos közlekedéshez szükséges megfelelő tapadást.

Ebben az időszakban kiemelt fontosságú a láthatóság szerepe. Gépjárművezetőként elindulás előtt minden esetben győződjenek meg arról, hogy a jármű világító berendezése, ablaktörlő berendezése, páramentesítő berendezése kifogástalanul működik! Kerékpárosként és gyalogosként éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok között mindenképpen viseljünk valamilyen láthatóságot biztosító ruházatot, eszközt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában