Ügyészség

2022.11.21. 09:46

Letartóztatták a Lőrinciben elfogott szerb embercsempészt

Ügyészi indítványra letartóztatta a bíróság a hét végén azt a szerb embercsempészt, akit két nappal korábban vett őrizetbe a rendőrség azt követően, hogy ellenőrizték az általa vezetett furgont egy benzinkúton, Lőrinciben - közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

HEOL

44 személy zsúfolódott össze a raktérben

Forrás: Egri Járási Ügyészség

A szakember hozzátette, a megalapozott gyanú szerint az 52 éves gyanúsított a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettét követte el azzal, hogy a magyar rendszámú gépjárműben 44, Magyarország területén jogtalanul tartózkodó külföldi állampolgárságú személyt szállított, akik összezsúfolva, részben állva utaztak a levegőtlen, áruszállításra kialakított zárt raktérben.

Az ügyészség úgy ítélte meg, hogy a szerb férfi esetében alaposan lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén – akár az ország területét elhagyva – megszökne a hatóság elől, de az sem zárható ki, hogy az embercsempész hálózat feltehető tagjaként újabb bűncselekményeket követne el.

A nyomozási bíró egyetértett az ügyészi indítvánnyal, és jogerős végzésével elrendelte a letartóztatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában