HMRFK

2022.11.30. 10:33

Rablás, magánlaksértés, lopás és testi sértés miatt felelhet a tiszanánai férfi

A rendőrök gyorsított eljárásban folytatják le a nyomozást a tiszanánai férfi ellen.

HEOL

Forrás: Police.hu

Hívatlan látogató érkezett 2022. november 28-án 23 óra 20 perc körül egy tiszanánai asszonyhoz – erről Mezeiné Kovács Nikoletta megyei rendőrségi sajtóreferens tájékoztatta portálunkat szerdán.

Miután a férfi bejutott a lakóház udvarára, az ott lakó észrevette a zajokat, ezért kiment a teraszra. Ezt követően egy szerszámnyéllel többször fejen ütötte a nőt, valamint 2000 forintot követelt tőle. A támadó nem elégedett meg az átadott pénzzel, még többet akart, de a sértett megtagadta, így életveszélyesen megfenyegette. Az asszony kihasználta az alkalmat, hogy a férfi letette a szerszámnyelet a kezéből, és ezt felkapva gyorsan bement a házba, bezárta az ajtót, majd a szomszédjához sietett, hogy értesítsék a rendőrséget.

Ez idő alatt a 25 éves elkövető betörte az egyik ablak üvegét, berúgta a bejárati ajtót, majd magához vett egy mobiltelefont és egy televíziót, de cselekménye közben megzavarták a szomszédok, így csak a telefont tudta elvinni.

Másnap hajnalban a településen elfogták a rendőrök a rablás és magánlaksértés bűncselekmények, valamint a lopás és súlyos testi sértés bűntett kísérlet gyanúja miatt keresett Sz. Pétert, akit őrizetbe vettek. Az ellopott mobiltelefont a nyomozók lefoglalták és visszaadták a tulajdonosának.

A Hevesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai kezdeményezték a gyanúsított gyorsított eljárás keretében történő bíróság elé állítását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában