Problémák

2022.11.09. 14:43

Valaki mérget szórhatott szét az egri érsekkertben

Szóbeszédben terjed a hír, de a rendőrség nem tud ilyesmiről.

Sz. M. L.

Az érsekkertből jelezték a problémát

Forrás: HMH

Olvasónk jelzése szerint elképzelhető, hogy a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben valamilyen rágcsálóirtáshoz használatos mérget szórt szét valaki. A közösségi médiában egy férfi hívta fel a figyelmet az állatokra leselkedő veszélyre. Mint írta, úgy tudja, hogy néhány kutya evett is belőle.

A városgondozásnál és az önkormányzatnál, valamint a rendőrségnél is érdeklődtünk arról, hogy van-e tudomásuk a fentiekről. Az önkormányzat még nem válaszolt kérdéseinkre. A Városgondozás Eger Kft. pedig azt írta, bejelentés nem érkezett méreganyag szétszórással kapcsolatban, kollégáik nem tapasztaltak látható nyomokat. Hozzátették, a  közterületi kamerák, illetve azok felvételeivel kapcsolatban az önkormányzat rendészeti csoportja az illetékes.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szintén azt írta, az esettel kapcsolatban, ezidáig nem érkezett bejelentés a rendőrségre, illetve az elmúlt években sem érkezett bejelentés az egri Szmrecsányi Lajos Érsekkert területéről hasonlóról. 
– Ha valaki bűncselekményt, vagy szabálysértést észlel azonnal tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívó számon – emelte ki Lázár Levente rendőr hadnagy, a főkapitányság sajtóreferense.  

Amennyiben olvasóink a város vagy a megye valamely részén ilyesmit tapasztalnak, akkor írják meg nekünk a [email protected] címre is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában