Hős

2022.11.18. 20:00

Vonat elé akarta vetni magát a nő, akit megmentett a nemrég kinevezett hatvani tűzoltó

Szeptember végén Balázs Hunor Bence tűzoltó őrmester, hatvani hivatásos tűzoltó egy elkeseredett ember életét mentette meg a hatvani vasútállomáson.

HEOL

Balázs Hunor Bence tűzoltó

A történtekről Nagy Csaba megyei katasztrófavédelmi szóvivő számolt be a Katasztrófavédelmi Magazin novemberi számában. Mint írta, az őrmestert arra kérték, mesélje el annak a kedd reggelnek a történéseit. 

–A szolgálatváltást követően Nádasi Dávid tűzoltó hadnaggyal, a szolgálatparancsnokommal a hatvani vasútállomáson vártuk a vonatot. Mint minden váltás után, indultam családomhoz – kezdte történetét Hunor. 

– Emlékszem, azon tanakodtunk, hogy elöl, vagy hátul szálljunk fel a vonatra, a hadnagyot sikerült rávennem, hogy inkább hátul, mert a kerékpárommal onnan könnyebb lesz az átszállás, hiszen én Nagyúton lakom – folytatta az őrmester. Mikor a vonat hátuljához értek, egy furcsán viselkedő asszonyra lett figyelmes. 

Sokkal hátrább állt a sínek mellett, mint azok, akik a vonatra szerettek volna felszállni, mozdulatai szaggatottak voltak, a fején kapucni volt – emlékezett vissza a tűzoltó, aki valamiért elkezdte a szeme sarkából figyelni a nőt, miközben rossz érzése támadt. Ekkor bemondták, hogy a vonat, amelyiknek azonnal érkeznie kellene késni fog, erre az asszony átment egy másik peronhoz, amelyre nemsokára egy másik vasúti szerelvényt vártak. Mikor a távolban megjelent a vonat, a nő a fehér biztonsági vonalat is átlépve elkezdett afelé közeledni. 

– Addig reménykedtem, hogy nem készül semmire, de ekkor már világossá vált, hogy valami nem stimmel itt – mondta az őrmester. Rákiáltott, hogy álljon meg, de az asszony csak rendületlenül ment a közeledő vonat felé. Ekkor Hunor, amilyen gyorsan csak tudott elkezdett a nő felé futni, majd amikor odaért, megragadta, de érezte, hogy az a teljes testsúlyával a sínek felé hajol. 

– Ekkor megfeszülve rántottam őt vissza, épphogy el tudtam rántani a zakatoló mozdony elől – folytatta az őrmester. Az asszony csalódottan az kiabálta, hogy ő akkor is öngyilkos lesz és keres egy másik vonatot. Ekkor már társa, Dávid is ott volt és együtt nyugtatták a zaklatott nőt. Hunor kijelentette, hogy: "Nem itt és nem most”. A vonat gyorsan lefékezett, a mozdonyvezető pedig a rendőrséget kérte a helyszínre, amelynek munkatársai rövid időn belül átvették a helyzet irányítását. 

– Tettem, amit a szívem diktált, remélem azóta rendbejöttek annak az asszonynak a dolgai. Fiatal tűzoltó vagyok, és minden túlzás nélkül mondhatom, hogy a hadnagy jelenléte erőt adott, hogy tegyem, amit jónak láttam - tette hozzá Hunor. 

Nádasi Dávidról tudni kell, hogy az idei évben a megyei szakmai versenyen a „Legjobb irányító” díjat vehette át. Szolgálat közben a tapasztalt tűzoltók számtalan alkalommal megosztották már élményeiket a fiatalabbakkal, volt szó arról is, hogyan kezeljenek egy, a mostanihoz hasonló esetet, a fiatal tűzoltó ennek a tudásnak birtokában, odafigyelésével és lélekjelenlétével egy ember életét mentette meg, akire remélhetőleg egy boldogabb nap virradt ezt követően – olvasható a magazinban.

Balázs Hunor Bence februárban kezdte a szolgálatot a tűzoltóknál. 

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában