Katasztrófavédelem

2022.12.16. 14:04

Elátkozott nap volt a csütörtöki: balesetek, tűz és egy leszakadt villanyvezeték is gondot okozott

Csütörtökön összesen nyolc segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. Az egy tűzesetet és öt műszaki mentést összesen hét hivatásos tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett két téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról portálunk is beszámolt, lomok gyulladtak ki egy ház egyik helyiségében délután Pétervásárán, a Szent Márton úton. A bátonyterenyei és a városi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt két szabadnapos tűzoltó áramtalanította az épületet és elzárta a gázt. 

Dulai Zoltán tűzoltó főtörzsőrmestert és Vincze Zsolt őrmestert mintha riasztották volna, a lángoló ingatlanra lettek figyelmesek mikor pihenőnapjukon a környéken jártak. A kivonuló tűzoltók hőkamerával egy embert találtak a házban, akit kimentettek, majd eloltották a lángokat. A munkálatokat a rendőrség és a két szabadnapos tűzoltó tovább segítette, gépjárművezetőként kezelték a tűzoltó jármű szivattyúját, biztosították a folyamatos vízellátást a tűzcsapról, létrákat helyeztek készenlétbe beavatkozó társaiknak. A tűzben senki nem sérült meg - egészítette ki az eset részleteit december 16-i közleményében a katasztrófavédelem

Dulai Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester szabadnapján is segített az oltásban 
Forrás: Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Vincze Zsolt őrmester is pihenőnapján segítkezett a pétervásárai tűzesetnél 
Forrás: Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Mint írtuk, két autó ütközött tegnap délután a 3-as főút 114-es kilométerénél, Kerecsend és Kápolna között. Az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik járművet, a közútkezelő munkatársai is a helyszínre vonultak. A balesetnek nem volt sérültje.

Beszámoltunk arról is, hogy délután egy személyautó az úttestet elhagyta, elütött két járdán sétáló embert, majd egy ház kerítésének csapódott Pétervására Kossut Lajos útján. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet. A járműben ketten utaztak, egyikük könnyű sérüléseket szenvedett, a járdán elütött emberek is könnyebben sérültek.

Este az egri hivatásos tűzoltók Egerben, a Kisvölgy utcában egy csapadékvíz elvezető csatornába rekedt macskát mentettek ki.

Éjszaka egy telefonkábel szakadt le és lógott az út fölé Egerben, a Maklári úton. A kábel az úton haladó járművekre jelentett veszélyt, az egri hivatásos tűzoltók eltávolították, majd értesítették a szolgáltatót - adta hírül a kataszrófavédelem hivatalos honlapján. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában