Katasztrófavédelem

2022.12.24. 20:32

Ezek a hősök vigyáznak Heves megyére Szenteste

Ha nem kell kivonulniuk, igyekeznek egy kis ünnepi hangulatot csempészni a laktanyában töltött időbe.

HEOL

A tűzoltók szenteste sem pihennek

Forrás: HMKI

December 24-én, karácsony vigíliáján, azaz Szenteste, közel nyolcvan hivatásos és önkormányzati tűzoltó áll készenlétben Heves megye tűzoltólaktanyáiban, távol szeretteiktől, azért, hogy folyamatosan vigyázzák biztonságunkat - olvasható a megyei katasztrófavédelem honlapján.

Tűzoltói hagyomány, hogy ezen a napon a parancsnokok látogatást tesznek a laktanyákban. Ez ma sem volt másként, a vezetők szombaton délelőtt, kora délután bementek a hivatásos és az önkormányzati tűzoltó-parancsnokságokra, a műveletirányítási ügyeletre és köszöntötték a szolgálatban lévő állományt, megköszönték munkájukat és nyugodt, békés szolgálatot kívántak nekik.

A tűzoltóknak ez a nap is olyan, mint a többi: reggel szolgálatba álltak, végezték a napi rutinfeladataikat, huszonnégy órán át készen állnak arra, hogyha kapnak egy riasztást, két percen belül elhagyják a laktanyát a nagy piros tűzoltóautókkal, hogy mielőbb kiérkezzenek egy tűzhöz vagy balesethez és minden tőlük telhető segítséget megadjanak a bajbajutottaknak.

De ez a nap kicsit mégis más számukra is. Ha éppen nem kell vonulniuk, becsempésznek egy kis ünnepi hangulatot is a laktanyákba, feldíszítik a karácsonyfát, közösen elfogyasztják az ünnepi ebédet és vacsorát.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán köszöni meg a munkájukat.

 

A Heves megyében szenteste szolgálatban lévők:

 

Egri HTP:

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Facebook

Füzesabonyi Katasztrófavédelmi Örs:

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Facebook

Gyöngyösi HTP:

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Facebook

Pétervásárai Katasztrófavédelmi Örs:

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Facebook

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában