Csalás

2022.12.02. 14:11

Fizetés nélkül héderelt a családjával egy egri panzióban a budapesti férfi, több százezres kárt okozott

Társaságban, vidáman töltötte a napokat, csak elfelejtett fizetni a szállásért.

HEOL

Csalás vétsége miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy 33 éves budapesti lakossal szemben, aki tavaly augusztusban Egerben, majd szeptemberben Harc községben töltött el mások társaságában több napot egy-egy panzióban anélkül, hogy a szállásdíjat kifizette volna. A vádlott az első szállásról két nap után, a másodikról pedig egy heti pihenést követően lépett meg fizetés nélkül a családjával, illetve a barátaival. Ezzel a két sértettnek összesen több mint 300.000 forintos kárt okozott, ami azóta sem térült meg. Mindezt dr Konkoly Thege László megyei sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal.

A Büntető Törvénykönyv szerint csalás az, ha valaki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz. Ennek a bűncselekménynek tipikus esete az, amikor az elkövető az ellenszolgáltatás nyújtási szándéka tekintetében téveszti meg a másik felet, elfogadva tőle valamely dolgot, vagy szolgáltatást, amit azután nem fizet ki, megkárosítva ezzel a jóhiszemű sértettet, akinek nem szólt előre, hogy tőle ne várjon pénzt.

A szakember hozzátette, hogy a vádhatóság végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés mellett pénzbüntetés kiszabására, vagyonelkobzásra és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt a csalóval szemben, akinek az ügyészi álláspont szerint meg kell térítenie az általa okozott kárt is a sértettek részére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában