Katasztrófavédelem

2022.12.19. 14:09

Kigyulladt a szauna, tűzhelyen maradt az étel, nem unatkoztak megyénk tűzoltói hétvégén

A múlt hét végén összesen 13 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A négy tűzesetet és öt műszaki mentést összesen 11 hivatásos és 1 önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett négy téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

HEOL

Nagy Csaba megyei katasztrófavédelmi szóvivő összefoglalta portálunknak a hétvégi tűzeseteket:

  • Egy családi ház kéményében gyulladt meg reggel a lerakódott korom Verpeléten, a Micsurin utcában. Az egri hivatásos tűzoltók a kéményt megtisztították, azonban az felülvizsgálatig használhatatlanná vált.  
  • Reggel kigyulladt a szauna egy szálláshelyen Mátraszentimrén, a Kossuth Lajos utcában. Teljes terjedelmében égett a mintegy négy négyzetméteres helyiség, a gyöngyösi, pásztói és a bátonyterenyei hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, majd átszellőztették a szaunát és a környezetét. A munkálatok idejére tizenegy embernek kellett ideiglenesen elhagynia az épületet, senki nem sérült meg.
  • A tűzhelyen hagyta a készülő ételt, majd nem tudott bejutni társasházi lakásába egy lakó Gyöngyösön, a Jeruzsálem utcában délután. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók azért, hogy a tűzesetet megelőzzék, létrás gépjármű segítségével az erkélyen át jutottak be az ingatlanba, majd belülről kinyitották az ajtót.
  • Családi ház pincéjében a kazán mellett tárolt tűzifa gyulladt ki késő délután Noszvajon, a II. Rákóczi Ferenc úton.  A tüzet az egri hivatásos és a szomolyai önkéntes tűzoltók oltották el, személyi sérülés nem történt.
  • Jelzett a szén-monoxid-érzékelő este Füzesabonyban a Szihalmi úton, egy családi házban. A város hivatásos tűzoltói a fürdőszobai vízmelegítő működése közben kimutatták a gyilkos gázt a levegőben. A jelzésnek köszönhetően senki nem szenvedett mérgezést, a készüléket felülvizsgálatig használni nem lehet, mert életveszélyes.  
  • Vasárnap pedig egy vegyes tüzelésű kazánhoz csatlakoztatott kéményben gyulladt meg a lerakódott korom este Andornaktályán, a Rózsa utcában. Az egri hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a ház tulajdonosa kiszedte a kazánból az égő fadarabokat, az egység a füstelvezető oldalát az izzó, parázsló daraboktól megtisztította, majd értesítette a kéményseprőket. Az ingatlant a továbbiakban gázkazánnal fűtik, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában