Lopás

2022.12.13. 15:37

Simán zsebre vágta a fiatal utas a taxiban felejtett értékes mobiltelefont Egerben

Két nappal később megtalálták a lakásán a készüléket.

HEOL

Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt indult nyomozás az Egri Járási Ügyészségen - közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész. A szakember ismertette is az esetet.

A sértett idén tavasszal a hajnali órákban Egerben taxival utazott lakóhelyére, miközben nagyértékű telefonját kipakolta táskájából, amelyet a fuvar végén az autó hátsó ülésén felejtett.

Az ellopott mobiltelefon
Forrás: Egri Járási Ügyészség

A fiatalkorú gyanúsított nemsokkal ezután ugyanezzel a taxival indult haza Kerecsendre, útközben pedig megtalálta a sértett által a járműben hagyott mobiltelefont. A gyanúsított a megtalált készüléket nem adta át a jármű vezetőjének, hanem azért, hogy jogtalan eltulajdonítsa, magához vette és elvitte lakóhelyére. A telefont a hatóság két nap múlva az ingatlanban megtalálta, így a készülék visszakerült a sértetthez.

Az ügyészség a fiatalkorú gyanúsított beismerő vallomására, az okozott kár megtérülésére, a fiatalkorú helyes irányú fejlődése érdekében lehetőséget látott az eljárás feltételes felfüggesztésére, melynek időtartamát 1 év 3 hónapban időtartamban állapított meg.

Fiatalkorú elkövető az, aki a bűncselekmény törvényi tényállásának kifejtésekor a 14. - külön meghatározott súlyos bűncselekmények és más okok fennállása esetén a 12. - életévét betöltötte, de a 18.-at nem. Az ilyen fiatalok leggyakrabban kisebb tárgyi súlyú, vagyoni elleni bűncselekményeket követnek el, nemritkán egyszerre többen - ismertette a szakember.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában