Bukta

2023.01.18. 17:14

A Kékfénynél is megdöbbentek, hogy pétervásárai kollégájuk prostikat szállásolt el

Nem tudtak a tévések sem a Pétervásáráról indult riporter büntetett előéletéről, sem a prostitúciót segítő tevékenységéről.

T. B.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Olajos Gergő, az állami televízió Kékfény című bűnügyi műsorának vezetője a legfrissebb adásban megdöbbenésének adott hangot, nem tudták ugyanis, másodállásban mivel foglalkozik egyik riporterük. Mint arról hírt adtunk, a pétervásárai származású B. B. országszerte 13 lakást bérelt ki, majd adott ki „védett ingatlanként” prostituáltaknak, mindezt a tulajdonosok tudta nélkül. Mindebből harmincmillió forint bevétele származott másfél év alatt.

Olajos Gergő hétfőn azt közölte a nézőkkel, hogy ahogyan a hírekből értesültek, volt kollégájukat, Berkes Bélát kerítés és prostitúció elősegítése gyanúja miatt letartóztatták. A stáb minden tagja megdöbbent, mert nem tudtak munkatársuk munkán túli tevékenységéről. A kollégájuk riportjaiban nem volt nyoma részrehajlásnak, bűnözői érdekek érvényesítésének. Közölte, az MTVA a munkaviszonyát megszüntette, a továbbiak az igazságszolgáltatás feladatkörébe tartoznak.

Berkes a pétervásárai cigánytelepen született, a család anyagilag tönkrement a rendszerváltás után, egy ösztöndíjnak köszönhetően tanulhatott tovább, majd Szegeden végezte el a kommunikáció szakot. Dolgozott 2006-tól kezdődően a Híradónál, az Esténél, a Szempontban, majd a Kékfényben is, az Uzsorások című riportjáért Hégető Honorka-díjat kapott 2007-ben. Emellett számos más elismerést is kapott pályafutása során. A közösségi profilja pár napig még elérhető volt, de már nem található. Egyik utolsó bejegyzésében, az elfogása előtti napokban az az idézet szerepelt, hogy „Mikor gazember voltam, akkor is ember voltam.” :( "

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában