Sebességmérés

2023.01.24. 14:03

Átadták a traffiboxot Hatvanban, a Horváth Mihály úton

Legközelebb Egerben, a 25. számú főúton lesz ilyen berendezés.

T. O.

Így néz belülről az új sebességmérő berendezés

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Meggyesfalvi Tamás r. alezredes, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője és Szinyei András, a város alpolgármestere kedden átadták a Horváth Mihály úton telepített sebességmérő berendezést. Az egykori bútorbolt előtt elhelyezett eszköz alkalmas lesz arra is, hogy a forgalmas csomópontban a gyorshajtók mellett kiszűrje a tilos jelzésen áthaladókat is.

– Nem állandóan üzemelő, hanem a városi rendőrkapitányság munkatársai által időszakosan működtetett berendezésről van szó – tájékoztatott Meggyesfalvi Tamás r. alezredes,  a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának a vezetője.

– A 3. számú főúton eddig két VÉDA sebességmérő működött – egy Gyöngyösön, egy pedig Kápolnán –, ez lesz a harmadik, részben hasonló módon telepített eszköz – hangsúlyozta Meggyesfalvi Tamás. Közölte: kizárólag a helyi rendőrökön múlik, hogy a traffipaxot mikor helyezik ki időszakosan a Horváth Mihály út – Nádasdy Tamás utca kereszteződésénél telepített, légkondicionálóval is ellátott „dobozba”, így a szabálysértők nem tudhatják, hogy a szabálytalankodásuk során nem készül-e róluk fotó.

A közlekedési osztály vezetőjétől megtudtuk azt is, hogy a közeljövőben ugyanilyen berendezéseket helyeznek el vármegyénk más forgalmas közútjain is, legközelebb Egerben, a 25. számú főúton.

Szinyei András hatvani alpolgármester az átadás alkalmával reményét fejezte ki, hogy a sebességmérőnek köszönhetően kevesebben száguldoznak majd járműveikkel a város egyik legforgalmasabb csomópontjában, amely így az eddigieknél biztonságosabbá válik.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában