Katasztrófavédelem

2023.01.21. 08:23

Átvágtak egy gázvezetéket, kövek, fák zuhantak az utakra csütörtökön Hevesben

Több esetben kellett vonulniuk a tűzoltóknak.

HEOL

A Kompolt melletti baleset műszaki mentése

Forrás: Gyöngyösi HTP

Fák dőltek ki, kövek borították el a közutat, de munkagép is okozott riadalmat a balesetek mellett csütörtökön Heves vármegyében - közölte portálunkkal Nagy Csaba vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Ismertette is a baleseteket: délután árokba hajtott egy személyautó Demjén határában. Az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd biztosították a helyszínt. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Az útszéli fának ütközött egy autó a 24-es úton Eger térségében. Az egri hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit.

Összeütközött egy személygépkocsi és egy teherautó az M3-as autópálya 99-es kilométerénél tegnap este, Kompolt térségében. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, amelynek két utasa megsérült a balesetben, őket a mentők kórházba szállították.

A szakember beszámolt egyéb eseményekről is. Csütörtök hajnalban az úttestre gördült kövek veszélyeztették a forgalmat a 25-ös úton, Szarvaskő térségében. Az egri hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a veszélyes szikladarabokat. 

Reggel Mátraháza határában egy huszonöt méteres fa az útra dőlt és teljes szélességében lezárta. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be, állampolgárok segítettek a fa eltávolításában. 

Délután egy munkagép gázvezetéket vágott át Jászszentandrás Rákóczi útján. A hevesi hivatásos és helyi önkéntes tűzoltók, illetve a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat biztosította a helyszínt, a gázszolgáltató szakemberei kijavították a sérült vezetéket.

Villamos vezetéket szakított el, majd az úttestre dőlt egy fa Parádon, a Fehérkő utcában, tegnap kora este. A parádi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában