Nem jött be

2023.01.28. 17:35

Az alpolgármestert akarta átverni a telefonos csaló Lőrinciben

Feltételezett telefonos csaló ellen tett feljelentést Pálinkás Péter lőrinci alpolgármester. A rendőrség már vizsgálja a történteket.

T. O.

Pálinkás Péter a részletekről elmondta: szombaton délelőtt 10 órakor egy Steiner Ádám néven bemutatkozó személy kereste meg az egyik ismert pénzintézet nevében a +36/20-250-...5-ös telefonszámról azzal, hogy két nagy értékű utalást kezdeményeztek a bankszámlájáról Sz. Lászlónak. Az összeg 150, illetve 200 ezer forint – mondta a telefonáló. Az alpolgármester erre közölte, hogy nem tett ilyet, mire azt a választ kapta, hogy ez esetben vélhetően csalásról lehet szó. Ezt követően az alpolgármester vásárlási szokásairól érdeklődött, megkérdezte, milyen gyakran használja és milyen célra a bankkártyáját, illetve, hogy nem hagyta-e el.

– Amikor rákérdezett arra is, hogy jelenleg milyen összegnek kellene lennie a bankkártyámon, mert ellenőrizni szeretnék, visszakérdeztem, hogy honnan tudnák önök ezt, hiszen nem is az említett pénzintézet az én bankom? – mondta Pálinkás Péter. A hívó erre letette a telefont. Az alpolgármester visszahívta a telefonszámot, amelyről a telefon tulajdonosa, J. Péter jelentkezett be, és mondta, hogy a csalók az ő számán hívogatnak embereket, s ezzel nem tud semmit kezdeni. Ezután ment a feljelentés a rendőrségre, amely már el is kezdte a történtek kivizsgálását.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában