Állatkínzás

2023.01.29. 07:00

Halálra éheztette a lovát és a tetemet is az istálóban hagyta a horti férfi

Három lovat és egy juhot tartott ingatlanának hátsó részében S. B. I., ám azok gondozását elhanyagolta. Az egyik ló el is pusztult, de a többi is szenvedett a mostoha körülmények és az éhezés miatt. Tettéért állatkínzás bűntette miatt emelt ellene vádat a Hatvani Járási Ügyészség.

S. S.

Itt tartotta az állatokat

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Portálunk kérdésére Hoszné dr. Nagy Tímea bíró azt közölte, hogy a Hatvani Járásbíróságon állatkínzás  bűntette miatt folyamatban lévő büntető eljárásban a bíróság január 26-án tárgyalást tartott. Az Egri Törvényszék sajtószóvivője elmondta azt is, hogy a tárgyalást – tanúk meghallgatása miatt – elnapolta a bíróság, a következő tárgyalás március 14-én lesz.

A vádhatóság azt rója S. B. I. terhére, hogy az ingatlanának hátsó részén három lovat és egy juhot tartott, ám ezek gondozását 2020 végétől elhanyagolta, az állatok mostoha körülmények közt éltek.

A vádlott az állatokat olyan építményben tartotta, mely alkalmatlan volt arra, hogy a jószágokat az időjárás viszontagságaitól megvédje. Az építmény erősen bűzlött, az állatok alól hiányzott az alom, a vádlott a helyet nem takarította.

A vádirat szerint a férfi az állatoknak takarmányt és vizet csak alkalomszerűen csekély mennyiségben biztosított, ezért éheztek. A tartásra alkalmatlan körülmények, a takarmány és ivóvíz hiánya miatt a vádlott egyik lova elpusztult, ám ő a lótetemet az istállóból nem szállíttatta el, azt a helyszínen hagyta.

A terhelt által az állatokkal szemben alkalmazott bánásmód alkalmas volt arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását, pusztulását okozza, rendőri intézkedés hiányában a maradék két ló is rövid időn belül elpusztult volna. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában