Hivatalos személy elleni erőszak

2023.01.23. 14:49

Kalapáccsal támadt a rendőrökre a Heves vármegyei férfi, letartóztatták + videó

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója elrendelte a minősített emberölés kísérletével és más bűncselekményekkel gyanúsított férfi letartóztatását.

HEOL

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Mint arról korábban már beszámoltunk, egy Heves vármegyei férfi 2022 novemberében a kezében tartott baltával – azt kiabálva, hogy megöli őket – megfenyegette a vele szemben intézkedő rendőröket, miután egy másik állam magyarországi nagykövetségének budapesti épületét vésővel és baltával megrongálta.

Az intézkedő rendőrök könnyfakasztó gázzal fújták le a férfit, majd testi kényszert alkalmazva megtörték az ellenállását. Az illető férfi a rendőrök fenyegetésével továbbra sem hagyott fel, és több fenyegető üzenetet küldött elektronikus úton az egyik rendőrkapitányság rendőreinek.

A Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn arról tájékoztatott, hogy fentebb említett adatokra figyelemmel a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a múlt pénteken a Terrorelhárítási Központ közreműködésével kutatást tervezett végrehajtani a férfi lakóhelyén és őt gyanúsítotti kihallgatása érdekében elő akarta állítani.

A férfi a lakóhelyén megjelenő rendőröket nyomban az intézkedés megkezdésekor a kezében lévő kalapáccsal fenyegetni kezdte, majd a kalapácsot nagy erővel közéjük dobta. Mivel a bűnüldözőknek sikerült kitérniük a feléjük repülő kalapács útjából, a támadás során személyi sérülés nem történt.

A nyomozó ügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki aljas indokból, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés kísérlete miatt.

A gyanúsított a tavaly novemberi cselekménnyel kapcsolatban azt elismerte, hogy a rendőröket baltával fenyegette, míg a múlt pénteki cselekményével összefüggésben beismerő vallomást tett.

Az elkövető terhére rótt legsúlyosabb bűncselekmény büntetési tétele tíztől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.

A nyomozó ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, amelyet a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója a mai napon – mivel a férfival szemben fennáll a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye – elrendelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában