Garázdaság

2023.01.30. 10:45

Kapanyéllel vágta fejbe haragosát, fegyházba mehet a hevesi férfi

Még a földön fekvő embert is ütötte, rugdosta.

HEOL

Büntetésre számíthat az a letartóztatásban lévő büntetett előéletű 27 éves férfi, akivel szemben a Heves Vármegyei Főügyészség garázda módon elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat - közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László vármegyei sajtószóvivő ügyész. A vád tárgyává tett bűncselekmény büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Fegyházba mehet az ismerősét kapanyéllel felbe vágó hevesi férfi, aki még a földön is ütötte, rugdosta ellenfelét.
A támadás helyszíne
Forrás: Egri Járási Ügyészség

A szakember ismertette is az esetet. A vádlott tavaly, egy júniusi délutánon Heves városában kerékpározott, amikor az utcán észrevette az ott gyalogosan haladó sértettet, akivel előző nap összeszólalkozott. Haragosát meglátva leugrott a bicikliről, és egy kapanyéllel a kezében odalépett a mit sem sejtő férfihoz, akit az eszközzel nagy erővel kétszer fejbe vágott. Az ütések nyomán földre zuhant, magatehetetlen embert a vádlott még a földön is tovább bántalmazta. A sértett ennek következtében életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett.

A garázdaság a köznyugalom megzavarására alkalmas bűncselekmény, ami csak akkor állapítható meg, ha annak során az erőszakos elkövető nem valósít meg olyan bűncselekményt is, aminek a törvényi büntetési tétele magasabb, mint két évi szabadságvesztés. Ilyen esetben a tettest csak ez utóbbi bűncselekmény miatt vonják felelősségre, de a bíróság a garázda elkövetést súlyosító körülményként figyelembe veszi a büntetés kiszabása során.

A főügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság öt és fél év fegyházbüntetést, valamint 6 év közügyektől eltiltást szabjon ki az eddig tagadásban lévő elkövetővel szemben, amennyiben a bűnösségét a bíróság előkészítő ülésén a váddal egyezően beismeri.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában