Vádemelés

2023.01.31. 11:59

Lenyúlta pár körre az egri építkezésen álló teherautót, leharcolva vitte vissza

Kikocsikázta magát, aztán vissza vitte.

HEOL

Forrás: Egri Járási Ügyészség

‒ Az Egri Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt vádat emelt egy többszörösen büntetett előéletű, 43 éves férfival szemben, aki 2021 júniusában, Egerben egy építkezésen az ott álló teherkocsi szögre akasztott indítókulcsát emelte el azért, hogy a járművet jogtalanul használja. A férfi a kocsit néhány órát vezette, majd visszavitte az elvétel helyére. A jogtalan használat során az autóban több százezer forintos kár keletkezett - tudatta portálunkkal Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Kiemelte: az ügyészség a vádiratában élt a mértékes indítvány lehetőségével, mely alapján, amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűnösségét beismeri, úgy vele szemben 2 év 6 hónap fegyházbüntetés és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt.

Törvény 

A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint, aki idegen gépi meghajtású járművet mástól azért vesz el, hogy jogtalanul használja, vagy az így elvett, illetve a rábízott ilyen járművet használja jogtalanul, az a jármű önkényes elvételének bűntettét valósítja meg. 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában