Életveszély

2023.01.15. 15:30

Megrázó felvétel: hatalmas villanás látszott, mikor áramütés érte a kamaszt a vonat tetején Egerben

Térfigyelő kamera rögzítette a tragikus esetet.

HEOL

Illusztráció

Forrás: szabadfold.hu

Mint megírtuk, két kamasz felmászott egy parkoló tartányos vagon tetejére január 8-án este az egri pályaudvaron. A fiatalokat áramütés érte, egyikük a város hivatásos tűzoltóinak segítségével le tudott mászni a sínekre, a másik azonban annyira megsérült az áramütéstől, hogy a tűzoltók létrán hozták le, és testének 80 százaléka megégett, életéért küzdenek az orvosok. 

Olvasónk térfigyelő kamerájának felvételén látszik, a hatalmas villanás, amikor a fiút az áramütés érte. Elmondta, hogy a hangja is rettenetes volt, a házba is behallatszott. 

Idén már többen szenvedtek súlyos égési sérüléseket, amikor vasútüzemi területen felmásztak egy szerelvényre vagy a felsővezeték tartóoszlopára. A balesetekben ismét fiatalkorúak is érintettek. A MÁV kéri a szülőket és pedagógusokat, nyomatékosan hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy vasútüzemi területen tartózkodni életveszélyes és tilos!

- A kamaszok vagánykodva hívják ki a veszélyt: tüzeskednek vagy az akciófilmeket utánozva felmásznak a vonattetőre, és a magasfeszültségű vezeték közelében áramütést szenvednek. Sok páciens a kórházas tévésorozatok hatására azt hiszi, tudja, mi az altatás és az újraélesztés. De ez itt valódi vészhelyzet - nyilatkozta korábban a Szabad Föld riportjában a Bethesda Gyermekkórház égéssérülteket ellátó intenzív osztályának vezetője. 

– Az égés olyan, mint egy megállíthatatlan gyorsvonat, végigrombol mindent. Az égésbetegség sokrétű szervi elváltozással jár, súlyos traumaként éli meg a szervezet, és nagy tapasztalatot kíván az ellátása. Akad, aki hónapokig van itt, de annak a kezét sem engedjük el, akit hazabocsátunk. Mielőtt egy égéssérült gyerek visszatér az iskolájába, megelőzi őt egy itteni csapat, pszichológussal, szociális munkással. Kimennek és felkészítik a diákokat, hogy ne csúfolják, ne közösítsék ki társukat - magyarázta a főorvos.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában