Vádemelés

2023.01.05. 09:52

Öt évre börtönbe mehet a hevesi buszmegállóban 2 ezer forintot rabló férfi

Egy 22 éves és egy fiatalkorúval szemben emeltek vádat tavaly évvégén.

HEOL

A hevesi rablás helyszíne

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az Egri Járási Ügyészség a tavalyi év végén két ügyben is vádat emelt olyan elkövetőkkel szemben, akik éjszaka, közterületen rabolták ki áldozataikat. Az egyikről már beszámoltunk.

A másik esetről is dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész tájékoztatta portálunkat. 

A ügy I. rendű vádlottja egy 22 éves férfi, akinek fiatalkorú társa nyújtott segítséget a bűncselekmény elkövetéséhez. A vádirat szerint a két terhelt tavaly, július 16-án éjjel
egy rendezvényt követően találkozott Heves belvárosában az utolsó munkásjáratra várakozó sértettel, akit egyikük rövid beszélgetés után verekedni hívott. A sértett megpróbált kitérni ez elől, de hiába menekült, mert a vádlottak utolérték, majd az idősebb elkövető addig ütlegelte őt, míg – részen aprópénzben – át nem adott 2 ezer forintot, melyet támadói reggelig el is költöttek a városban.

A járási ügyészség  rablás bűntettével vádolja az elkövetőket.

A vádhatóság öt év börtön kiszabására tett mértékes indítványt a letartóztatásban lévő felnőttkorú terhelttel szemben, míg fiatalkorú társa esetében javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában