Katasztrófavédelem

2023.01.24. 17:30

Pincébe bezúduló esővíz, balesetek, kéménytüzek miatt is beavatkoztak a Heves vármegyei tűzoltók

Hétfőn 9 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 4 tűzesetet és az 5 műszaki mentést összesen 7 hivatásos és 3 önkéntes tűzoltóegység kezelte.

HEOL

Kerítésnek ütközött egy személyautó Gyöngyösön

Forrás: Gyöngyösi HTP

A vármegyei katasztrófavédelem honlapján olvasható közlésből kiderült, hogy Recsken a pincékbe bezúduló csapadékvíz három ingatlant is veszélyezetetett. A település önkéntes tűzoltói a Mátra utcában két, a Kossuth Lajos úton egy háznál avatkoztak be, a vizet az ingatlanok alagsori helységeiből szivattyúval eltávolítva. Az önkéntesek a délelőtti óráktól egészen kora estig dolgoztak a nagyobb károk megelőzésén.

Beszámoltak arról is, hogy ugyancsak hétfőn kerítésnek ütközött egy személyautó délután Gyöngyösön, a Petőfi Sándor utcában. A város hivatásos tűzoltó áramtalanították a kocsit, majd biztosították a helyszínt. Délután a hevesi hivatásos tűzoltók a társzerveknek segítettek egy ingatlanba bejutni.

Elszáradt növényzet is égett öt nézetméteren Adácson, a Hadak útján, délután. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal fojtották el a tüzet. Este lerakódott korom gyulladt meg a kéményében egy hevesi és egy parádsasvári családi házban. A hevesi és gyöngyösi hivatásos tűzoltók mindkét helyszínen megszüntették az izzást a kéményekben, majd értesítették a kéményseprőket. A füstelvezetőket felülvizsgálatig nem lehet biztonságosan használni, a házak rendelkeztek alternatív fűtési móddal, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Szintén hétfőn, de már az éjszakai órákban teljes terjedelmében égett egy körülbelül száz négyzetméteres ház Detken, a Dózsa György úton. A gyöngyösi és a hevesi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. Az épületben senki nem tartózkodott. Az egységek vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában