Féltékenység

2023.01.19. 11:49

Ráugrott a tolató autóra a verpeléti férfi, mert a felesége mással ült benne

A sofőr ijedtében árokba csúszott az autóval.

HEOL

AZ árokba fordult autó

Forrás: Egri Járási Ügyészség

Az Egri Járási Ügyészség  kettő évre feltételesen felfüggesztette az eljárást azzal a 24 éves férfival szemben, aki 2022 telén Verpeléten meglátta feleségét a sértett álló gépjárművében, ezért számonkérőleg feléjük indult. A sértett az esetleges konfliktus elkerülése érdekében hátramenetbe kapcsolt és elindult a kocsival, ám a gyanúsított a haladásban lévő autó motorháztetejére ugrott, és az ablaktörlő lapátba kapaszkodva próbálta megállítani a közlekedő járművet. A sofőr ettől pánikba esett és a közeli árokba kormányozta a járművet. Mindezt dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész közölte portálunkkal.

 

A Büntető Törvénykönyv szerint, aki a közlekedési útvonal, jármű, üzemi berendezés vagy ezek tartozéka megrongálásával vagy megsemmisítésével, akadály létesítésével, közlekedési jelzés eltávolításával vagy megváltoztatásával, megtévesztő jelzéssel, közlekedő jármű vezetője ellen erőszak vagy fenyegetés alkalmazásával vagy hasonló módon más vagy mások életét vagy testi épségét veszélyezteti, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

A szakember hozzátette, a balesetben személyi sérülés nem történt, de a gyanúsított magatartása a jármű vezetőjét megijesztette, figyelmét elvonta, így a közúti közlekedés biztonságát, illetve az abban részt vevők életét, testi épségét veszélyeztette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában