Biztonság

2023.01.10. 11:51

Sokan csatlakoznak az aldebrői polgárőrökhöz

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége a 2023-as évet a gondoskodó polgárőrség évének nyilvánította.

F. V. E.

Illusztráció

Egyebek között előírják, hogy több közterületi szolgálatra van szükség, a tagoknak gondoskodnia kell az idősebb polgárőrökről, és az egyesületek kötelessége a fiatalítás. 

– Aldebrő polgárőrsége évekkel megelőzte ezeket az elképzeléseket. Az időseket örökös tagokká választjuk, így maradnak az egyesületben, s részt vesznek az erejüknek megfelelő feladatokban. Évek óta végezünk karitatív szolgálatot, generációváltást, és segítjük más egyesületek munkáját – mondta el lapunknak Bózsár János, a Polgárőr Egyesület –Aldebrő elnöke. 

Az önkormányzat sikeres betelepítési programjának eredményeként több olyan fiatal és középkorú család választotta lakhelyéül Aldebrőt, akik biztonságos környezetbe vágytak, s ennek fenntartásáért tenni is akarnak. Az elmúlt néhány hónapban tíznél is többen jelentkeztek az egyesületbe, s tettek sikeres polgárőr-alapismereti vizsgát, és kezdték meg a gyakorló szolgálataikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában