Életveszély

2023.01.09. 16:12

Veszélyes vagánykodás: áramütés érte az egri állomáson álló vonat tetejére felmászó fiatalok egyikét

A tűzoltók hozták le, mert nem tudott lejönni a sérülése miatt.

HEOL

Két fiatal felmászott a vonat tetejére Egerben

Forrás: Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Két kamasz felmászott egy parkoló tartányos vagon tetejére vasárnap este az egri pályaudvaron. A fiatalokat áramütés érte, egyikük a város hivatásos tűzoltóinak segítségével le tudott mászni a sínekre, a másik azonban annyira megsérült az áramütéstől, hogy a tűzoltók létrán hozták le. Az eset során egy könnyű és egy súlyos sérültet láttak el a mentők. Mindezt Nagy Csaba vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő közölte portálunkkal.

Hozzátette, sajnos előfordul, hogy a fiatalok az izgalmas és kalandos időtöltést keresve meggondolatlanul a vasút életveszélyes üzemi területeire tévednek. Jellemzően nincsenek tisztában az ártatlannak tűnő játék veszélyeivel, nem tudják, hogy aki egy vonat tetejére felmászik, az életét kockáztatja! A magasfeszültség alatt álló felsővezetéket elég csak megközelíteni ahhoz, hogy akár halálos áramütést okozzon. A felsővezetéken keresztül az ívkisülés veszélye már 2 méterről fennáll, amely életveszélyes égési sérüléssel járó áramütést, vagy akár halált is okozhat. A vagonok tetején könnyű megcsúszni és leesni, ami szintén komoly sérüléseket okozhat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában