Elítélték

2023.02.02. 17:26

3 és fél évre börtönbe mehet a ludasi késelő

A németországi munkahelyéről pár nappal korábban hazaérkező vádlott 2021. július 25-én éjjel – alapos italozást követően – minden előzmény nélkül késsel mellkason szúrta a sértettet. Emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárás ellene.

S. S.

3 és fél év börtönt kaphat a ludasi késelő

Forrás: tenyek.hu

Portálunkat Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője arról tájékoztatta, hogy a törvényszéken emberölés bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő büntető eljárásban a bíróság 2023. január 31.én tárgyalást tartott és ítéletet hozott.

A bíróság a letartóztatásban lévő vádlottat bűnösnek mondta ki emberölés bűntettének kísérletében, ezért őt három év hat hónap szabadságvesztés büntetésre, mellékbüntetésül  négy év közügyektől eltiltásra ítélte. A szabadságvesztés végrehajtási fokozatát a bíróság börtönben állapította meg, s a büntetés tartamába beszámítani rendelte az előzetes fogvatartásban töltött időt. A bíróság megállapította továbbá, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható és kötelezte a felmerült bűnügyi költség Magyar Állam javára történő megfizetésre. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

Ami pedig az ítéleti tényállást illeti: O. B. – németországi munkahelyéről – a vádbeli cselekményt megelőző napokban érkezett Magyarországra. Az egy hetesre tervezett itthon tartózkodása idejére testvére biztosított számára szállást a saját családi házában. A terhelt 2021. július 25-ét a családtagjaival előbb közös strandolással, majd az esti órákat a testvére lakásban italozással töltötték, mindvégig velük tartott közös ismerősük, a sértett is. Erről korábbi cikkünkben már beszámoltunk.

Este 10 körül – az addigra ittas állapotba került – vádlott ismeretlen okból, minden előzmény nélkül a konyhában magához vett egy 9 centiméteres pengehosszúságú kést, nagy lendülettel a bejárati ajtó előtti lépcsőnél álló sértetthez lépett, és őt a késsel, nagy erővel a bal mellkasfélen megszúrta. A lendület és a szúrás következtében a megtámadott a földre, O. B. pedig rá esett. A támadást követően a vádlott a helyszínről elmenekült.

Az orvosszakértői vélemények alapján a bíróság is megállapította, hogy a sértett sebesülései közvetett életveszélyt idéztek elő. Amennyiben a késpenge a második bordában nem akad el, a kés mélyebbre hatolása miatt okozott sérülés a sértett halálához vezethetett volna.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában