Lopás

2023.02.06. 21:31

Alkalom szüli a tolvajt: őrizetlenül hagyott táskát lopott a férfi Gyöngyösön, közmunkával büntethetik

Hamar kiderült, mit tett, vissza kellett adnia mindent.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Alkalomszerűen követett el lopást egy gyöngyösi boltban az az 52 éves férfi, akit a Gyöngyösi Járási Ügyészség lopás bűntettével vádol - közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

A vádlott tavaly augusztus 11-én délelőtt a pénztártól távozva arra lett figyelmes az élelmiszer üzletben, hogy a bejárat melletti pulton egy őrizetlenül hagyott táska árválkodik. Ezt gyorsan felkapta és elsietett vele. Szerzeménye különböző, a sértett által korábban vásárolt árukat, valamint okiratokat és készpénzt tartalmazott, összesen csaknem százezer forint értékben. A tolvaj azonban nem sokáig örülhetett a lopott holminak, mivel személyére hamarosan fény derült, így kénytelen volt mindent visszaadni a tulajdonosnak.

A járási ügyészség a vádiratában – a kár megtérülésére is figyelemmel – közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a büntetett előéletű alkalmi elkövetővel szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában