Bűnelkövető gyerekek

2023.02.21. 07:00

Az Érsekkertben raboltak, két 12 éves gyerek is van a vádlottak között

Csoportosan, a bűncselekmény felismerésre és elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény ügyében tartott előkészítő ülést az Egri Járásbíróság hétfőn.

S. S.

Megtámadták a terheltek azokat, akik a mobiltelefonjaikat követelték vissza (Illusztráció)

Forrás: Shutterstock

– Az öt vádlott tárgyalás tartását kérte, így a bíróság az ülést elnapolta – közölte Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője.  

Az Egri Járási Ügyészség többszörösen minősülő rablás bűntette miatt emelt vádat egy főként fiatalkorúakból álló csoport tagjaival szemben, akik közül ketten a cselekmény elkövetésekor még csak 12 évesek voltak. Rajtuk kívül egy 16, egy 17 esztendős, valamint egy a 18 életévét már betöltött fiatal férfi alkotta a bandát.

Az egri Szmrecsányi Lajos Érsekkertben játszódott a történet a vádirat szerint 2020 februárjának egyik éjjeli óráján. A terheltek beszélgetésbe elegyedtek a telefonról zenét hallgató két sértettel – egyikük a bűncselekmény elhárítására szemmel láthatóan csak korlátozottan volt képes –, s rövid idő után megegyeztek abban, hogy főként táncolással elterelik a figyelmet, hogy a padon lévő mobiltelefonjaikat ellophassák.

A gyerekbanda tagjai sikerrel is jártak, a kinézett készülékekkel elfutottak és egy közeli lakótelep egyik lépcsőházában bújtak el az utánuk kutató sértettek elől. Körülbelül 20 perc elteltével a fiúk előjöttek a rejtekhelyükről, és visszamentek a parkba, ahol azonban belebotlottak az őket azóta is kereső sértettekbe, akik kérték vissza a mobiljaikat. 

A vádlottak ismét elszaladtak, próbáltak a fák, a bokrok között elrejtőzni. A bűntény áldozatai azonban ezúttal megtalálták a társaság tagjait, akik ekkor megtámadták és bántalmazták – ököllel ütötték és lábbal rugdosták – a sértetteket. Újabb futást követően egy társasház lépcsőházában töltötték az éjszakát.

A bántalmazás következtében a két sértett könnyű, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában