Ügyészségi

2023.02.15. 07:20

Biztosítékként kapta, mégis eladta az értékes telefont a Heves megyei férfi

Két nap múlva már nem volt meg a készülék.

HEOL

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt indult bűnügyben sikeres közvetítői eljárás után megszüntette az eljárást azzal a 21 éves férfival szemben, akitől a sértett 2022 őszén tízezer forintot kért kölcsön – erről dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész tájékoztatta portálunkat kedden. 

Mint közölte, a gyanúsított adott is pénzt a sértettnek, azonban biztosítékként egy értékes telefont kért tőle azzal, hogy azt a kölcsön megfizetésekor vissza fogja szolgáltatni. Az adós azonban hiába adta meg két nap múlva a megbeszéltek szerint a pénzt, a készüléket nem kapta vissza, mivel a terhelt azt addigra önhatalmúan eladta.

A felek között a közvetítői eljárás keretében erkölcsi és anyagi jellegű jóvátételt tartalmazó megállapodás született. A gyanúsított bocsánatot kért a sértettől, melyet a sértett elfogadott. A sértett anyagi jóvátételként készpénz megfizetését is kérte a terhelttől, aki a kérést a közvetítő jelenlétében teljesítette.

(Borítóképünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában