Viccre vette

2023.02.16. 12:33

Borravalót utalt az egri rendőröknek a megbírságolt sofőr

Biztonsági öv használatának elmaradása miatt bírságolhatták meg a napokban azt a sofőrt, aki az interneten is közzétette, borravalót utalt a zsaruknak. A rendőrök visszautalják a pénzt.

G. R.

A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték a Rákóczi úton

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a csekket lefotózva egy megbüntetett sofőr felrakta a Facebookra, hogy még borravalót is utalt a büntetésen felül.  Olvasónkat felháborította a csekkhez fűzött kommentár. Mit tesz ilyenkor a rendőrség a túlfizetéssel? Ahogy olvasónk írta, reméli, nem ittas vezetésért kapta a csekket az illető, aki így próbál viccelni a rendőrökkel. Előfordult már hasonló máskor is? – kérdeztük a Heves Vármegyei Rendőrfőkapitányság sajtószóvivőjétől.

Forrás: Facebook

– A fénykép alapján valószínűsíthető, hogy biztonsági öv lakott területen belüli használatának hiánya miatt szabtak ki a rendőrök 10 ezer forintos közigazgatási bírságot. Természetesen túlfizetés esetén a rendőrség minden esetben visszautalja a pluszban befizetett összeget – írta válaszában Soltész Bálint vármegyei rendőrségi sajtószóvivő.

Az eset kapcsán is felhívják a figyelmet arra, hogy a biztonsági öv használata lakott területen kívül és belül, a gépjárműben elöl és hátul tartózkodva egyaránt kötelező. Fontos tudatosítani a közlekedők körében azt, hogy nem azért kell használni a biztonsági övet, mert a rendőrség egy közúti ellenőrzés során ezt szankcionálja, hanem a sofőr és utastársai testi épségének védelme érdekében. A biztonsági öv ugyanis egy olyan passzív biztonsági eszköz, amely egy esetlegesen bekövetkező baleset esetén alkalmas arra, hogy a baleset során elszenvedett sérülések súlyossági fokát mérsékelje.

Hangsúlyozták, hogy felelős gépjárművezetőként szintén nagyon fontos, hogy jogkövető magatartásunkkal példát mutassunk közvetlen környezetüknek, legfőképp a gyermekeknek, azzal, hogy indulás előtt becsatoljuk a biztonsági övet vagy a gyermekbiztonsági rendszert.

A rendőrség célja, hogy a közúti ellenőrzések során egyáltalán ne találkozzon olyan esettel, amikor valaki nem használja a biztonsági övet. Ez ugyanis azt jelentené, hogy Magyarországon is 100 százalékos lenne a biztonsági öv használati arány, melynek hatására drasztikusan csökkenne a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma.

– Erre az ideális esetre közlekedésrendészeti kollégáink - saját kontójukra - szívesen koccintanának – tette hozzá Soltész Bálint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában