Egy kis szívesség

2023.02.27. 10:13

Malacokat etetni indultak, pálinkázás és lopás lett a vége Viszneken

A lopások gyakori helyszínei a lakások, de a boltok és az üzletek is.

HEOL

Idegen lakásból lopott nagyobb összegű készpénzt az a 42 éves férfi, akivel szemben a Gyöngyösi Járási Ügyészség emelt vádat emiatt a bíróság előtt - tudatta portálunkkal dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

– A vádirati tényállás szerint az elkövető tavaly nyáron egy barátját kísérte el egy viszneki házba, ahová azért mentek, hogy a tulajdonos távollétében szívességből megetessék a malacokat. A vállalt feladat megkezdése előtt a két férfi bement a lakásba pálinkázni, majd ott a vádlott rövid időre egyedül maradt. Ezt arra használta ki, hogy a szobai szekrényből eltulajdonítsa a jószágok gazdájának spórolt pénzét, összesen 360 ezer forintot, amit távozáskor magával vitt, és rövid időn belül elköltött. A járási ügyészség lopás vétségével vádolja a tolvajt, akivel szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság kötelezze őt a lopással okozott kár megfizetésére is - közölte a sajtószóvivő ügyész.

Kiemelt képünk illusztráció, Shutterstock

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában