Leégett a ház

2023.02.15. 16:36

Négy gyereket nevelő család háza lángolt, gázpalack is felrobbant Kerecsenden + fotók

Szerda délután három órakor nagy riadalmat keltett Kerecsenden a Pataki utcában kigyulladt lakóház.

B. K.

A Pataki utcába siettek a tűzoltók

Forrás: Agria Tv

Frissítés

A robbanást felvette egy környéken lakó. 

Korábban írtuk

Mint megírtuk, tűzoltók, mentők, rendőrség érkezett szerda délután Kerecsenden a Pataki utcába, ahol kigyulladt egy lakóház. 

A tűzoltók eloltották a lángokat, Lóczy Bertalan vármegyei katasztrófavédelmi helyettes szóvivő tájékoztatása szerint az utómunkálatok zajlottak már csak fél négy körül. Hozzátette: a tűzben azért nem sérült meg senki, mert időben kimenekültek a házból, a tűzoltók kiérkezésekor már nem tartózkodott az ingatlanban senki.

– A tűz miatt nem sérült meg senki, ám bajtársaink mégis két embert szállítottak kórházba Kerecsendről - tájékoztatott Deutsch Ákos, megyei vezető mentőtiszt kérdésünkre. Elmondta: egy mentálisan zavart, agresszív férfit, valamint egy nőt kellett kórházba vinniük. Úgy tudjuk, a férfi megütötte a nőt a tűz helyszínén.

A helyszínen járva olyan információkat kaptunk, hogy a fiatal családapa - aki a helyiek szerint dolgos ember - feltehetően sok alkoholt ivott, benzinnel meglocsolta a házat, és azt felgyújtotta. Az utcában azonnal a helyszínre érkeztek rokonok, ismerősök, és próbálták megfékezni a férfit, aki azt kiabálta, olyan mindegy már. Felesége, testvére sokkos állapotba került, őket a helyszínre érkező mentősök próbálták megnyugtatni.

Megtudtuk, hogy a családban négy kiskorú gyermeket nevelnek, akik szerencsére ebben az időpontban  még nem tartózkodtak otthon. Óvodában, iskolában voltak. A tűzoltók fél órán belül megfékezték a lángokat, ám a ház lakhatatlanná vált. A gyermekek biztonságos elhelyezéséről a közeli családtagok gondoskodnak. 

Forrás: Barta Katalin/Heves Megyei Hírlap

Az utcában élők arról beszéltek, hogy a férfit többször is elvitték már a mentők a túlzott alkoholfogyasztás miatt.

Soltész Bálint vármegyei rendőrségi sajtószóvivő az esettel kapcsolatban elmondta, hogy közveszélyokozás nem állapítható meg, rongálás miatt indult eljárás.

Sári László polgármester annyit mondott portálunknak, hogy jelenleg a legfontosabb az, hogy a gyermekek biztonságban legyenek, s erről gondoskodnak a közvetlen családtagok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában