Lopás

2023.02.08. 09:57

Pár méterre jutottak a lopott autóval, mikor megjelentek az egri zsaruk

Megpróbálták elvontatni az autót, nem jutottak messzire.

HEOL

Megpróbálták elvinni a használhatatlan autót

Az Egri Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt feltételesen felfüggesztette a büntetőeljárást azzal a két férfival szemben, akik tavaly májusban Egerben, egy rossz műszaki állapotú, használaton kívüli, rendszámmal nem rendelkező, azonban értékkel bíró kocsit akartak ellopni úgy, hogy az autó ablakát betörték, és egy vontatókötéllel az általuk használt járműhöz kötötték. Mielőtt a vádlottak igazán nekirugaszkodtak volna a vontatásnak, a kiérkező rendőrök tetten érték őket, így a gyanúsítottak a kocsival alig pár métert tettek meg – tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Mint írta, az eljáró ügyészség a feltételes ügyészi felfüggesztés tartamát mindkét terhelt esetében egy évben állapította meg. Ha a feltételes ügyészi felfüggesztés tartama eredményesen telik el, az eljárást velük szemben az ügyészség megszünteti.

 

A lopás

A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint lopást követ el, aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa. A lopás elkövetési tárgya az idegen dolog, mely csak ingó, értékkel bíró lehet. Elsősorban azok tartoznak ide, amik megfoghatóak, és az ember számára elérhetőek. A lehetőségek tárháza gyakorlatilag végtelen, mint az a lenti példák is mutatják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában