Ellenőrzés

2023.02.15. 17:30

Többen fennakadtak a szigorú ellenőrzésen Hevesben, egy hétig fokozottan figyelnek a rendőrök

Már az ellenőrzés első napján több szabálysértőt kiszűrtek a rendőrök.

M. H.

Folyamatosan állították meg az autókat a Egerben is

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A passzív biztonsági eszközök használatának növelése érdekében a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Roadpol Seatbelt elnevezéssel fokozott ellenőrzést hajt végre február 13-a és 17-e között. Ezen időszak alatt a rendőrség Magyarország egész területén a passzív biztonsági eszközök használatának közúti ellenőrzését végzi. Az európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak használatát vizsgálják a rendőrök.

– Ezúton kérünk minden közlekedőt, hogy járművezetőként, utasként, lakott területen kívül és belül egyaránt használják a biztonsági övet, ezzel egy esetleges baleset esetén az elszenvedett sérülés súlyossági fokát csökkenthetjük – húzták alá vármegyénk rendőrei felhívásukban. Szerdán Egerben két helyen is vizsgálták mindezt. Lázár Levente, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta portálunkat, hogy a szűréskor találkoztak több olyan járművezetővel vagy utassal, akik jogsértést követtek el.
– Volt olyan eset is, ahol szabálytalan volt a gyermekvédelmi rendszer használata. Ezekben az esetekben közigazgatási bírságot kaptak az érintettek – részletezte.

Roadpol - A passzív biztonsági eszközök (a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek) használatát ellenőrizték a Rákóczi úton
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Elmondta azt is, hogy az ellenőrzés minden esetben komplex volt, alkoholszondával is vizsgáltak, figyelték az okmányokat, a jármű műszaki állapotát is, de a fő csapásirány e héten passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése. A héten folytatódnak az ellenőrzések, a vármegye több pontján találkozhatnak a rendőrökkel. Az előző, augusztusi Roadpol során fokozott sebességellenőrzést végeztek vármegyénk egyenruhásai. A mostani ellenőrzésnek várhatóan jövő hét elején lesz összesített eredménye.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában