Letartóztatás

2023.02.03. 16:24

Védekezésre képtelen időseket rabolt ki a kerecsendi férfi

Letartoztatták a 25 éves férfit, akit több lopással is gyanúsítanak.

HEOL

Ügyészi indítványra elrendelte az Egri Járásbíróság nyomozási bírója annak a 25 éves férfinak a letartóztatását, akit a nyomozó hatóság a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, továbbá kifosztás bűntettével, és többrendbeli lopás vétségével gyanúsít – tájékoztatta portálunkat dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

Mint írta, a megalapozott gyanú szerint a terhelt tavaly december végén egy kerecsendi lakóházban rátámadt egy betegsége miatt ágyhoz kötött nőre, akit bántalmazott mielőtt elvette tőle azt a szatyrot, melyben a fejpárnája alatt konzerveket tartott. Pár nappal később a férfi egy másik épületben egy szintén beteg, ágyban fekvő sértettől ragadta el a mellé készített ételeket. A gyanúsított emellett különböző ingatlanokból szerszámokat és tűzifát is lopott a faluban.

Az ügyészség úgy látta, hogy az elkövető esetében fennáll a bűnismétlés veszélye, és az sem zárható ki, hogy szabadlábon a már folyamatban lévő bizonyítást veszélyeztetné. Ezek az okok a bíróság szerint is indokolttá tették az ügyben a letartóztatást, aminek elrendelésére ennek megfelelően sor került a tegnap délutáni ülésen. A döntést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában