Bűnügy

2023.03.29. 20:00

A nőt harapdálta, és a Zagyva hídja alatt erőszakoskodott a fiatal férfi

Az erőszaktevő a nőt harapdálta. A brutális elkövetők közt emlegetik a hatvani V. Sándort, aki főszereplője volt az elmúlt négy évtized egyik kiemelt, illetve tanulságos bűnügyének.

Sz. Z.

A nemi erőszakról szóló hírek meglehetősen ritkán kerültek az újságok hasábjaira az 1980-as évek elején. Szűkebb hazánkban sem volt ez másképpen. Ahhoz olyan brutálisnak kellett lennie az elkövetőnek, mint a hatvani V. Sándornak.

A fiatal férfi poharazgatás közben csak a nőkre tudott gondolni, s minél több alkoholos italt engedett le a torkán, annál kevésbé szabott határt felfokozott nemi vágyának kielégítésében. Ám nem nem a természetes módon közeledett a szebbik nem képviselőihöz, hanem roppant durván. Ezt bizonyította, hogy 1977 és 1982 között alig pár hetet töltött szabadlábon, miután kétszer ítélték el erőszakos nemi közösülés, szemérem elleni erőszak és más bűncselekmények miatt. Utolsó büntetéséből 1982 áprilisában szabadult a fegyintézetből, s augusztusban ismét bűnbe kergette hirtelen felforró vére.
Egy nyári éjjel – miután felöntött a garatra – a Zagyva folyót átszelő hídon támadott meg egy hazafelé igyekvő asszonyt. Megütötte, a hajánál fogva a híd alá rángatta, s megfenyegette, hogy végez vele, ha nem tesz a kedvére. Jó ideig sikertelenek maradtak a közösülési kísérletei, ezért a nő különböző testrészeit harapdosta. Végül megerőszakolta áldozatát. Utána cigit kért tőle, majd a táskájából ellopott 400 forintot. Ezután újra próbálkozott – „alkalmatlan eszközzel”. A hölgyet csak sokadik könyörgésére engedte távozni, ám előbb még másnapra találkozóra hívta őt.

A sértett hazaérve értesítette a rendőrséget, s V.-t még aznap este elfogták a bűnüldözők.

A büntetőeljárás alatt a 25 éves férfi végig tagadott. Ám a tanúk vallomása és a szakértői szakvélemények alapján a Hatvani Városi Bíróság erőszakos közösülés és kifosztás bűntette miatt V. Sándort hat év fegyházzal sújtotta, öt esztendőre pedig eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Figyelembe vette azt, hogy a vádlott hasonlók miatt korábban már kétszer is volt büntetve.

Fellebbezések után másodfokon az Egri Megyei Bíróság jogerős ítéletében V. büntetését nyolc évi fegyházra súlyosította, s ugyanennyi időre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. 

Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában