SMS

2023.03.24. 12:39

Csalók áldozata lett a fiatal gyöngyösi nő

Pár perc alatt hozzájutottak az adataihoz.

HEOL

Egy 23 éves gyöngyösi hölgy kapott egy olyan tartalmú SMS-t, miszerint egy népszerű online streaming szolgáltatónál levő előfizetését felfüggesztik, ha adatait nem erősíti meg 24 órán belül. Ennek megoldására az SMS-ben egy linket is küldtek, amin keresztül a sértett megadta bankkártyája adatait, abban a hiszemben, hogy így a havi előfizetését rendezi. Ezt követően később már arról kapott értesítést, hogy bankkártyájával ismeretlen két esetben is vásárlási tranzakciókat hajtott végre, majd a harmadik eset már csak a fedezett hiánynak köszönhetően nem sikerült - közölte a rendőrség hivatalos honlapján

online csalás
Ha nem figyelünk, könnyen eltűnhet a pénz a bankszámlánkról
Forrás: Police.hu

Az egyenruhások felhívják a figyelmet, hogy a személyes és pénzügyi adataink komoly értéket képviselnek. Ha ezek illetéktelen személyek részére hozzáférhetővé válnak, komoly anyagi károkat is okozhat. A bűnözők megtévesztő telefonhívások, SMS-ek, e-mailek és közösségi oldalakon keresztül küldött üzenetek segítségével próbálnak meg hozzájutni a felhasználók adataihoz.

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is arra figyelmeztetnek, hogy bankkártyánk adatait semmilyen körülmények között ne adjuk ki idegennek. A kártya hátoldalán található CVC kód megadását a hivatalos ügyintézés során sem kérhetik, ugyanakkor ennek ismeretében illetéktelenek online tranzakciókat tudnak végrehajtani a bankkártya nélkül is. Amennyiben pénzügyi vagy egyéb szolgáltatóval online ügyintézést folytatunk, javasolják, hogy azt az érintett hivatalos, megbízható forrásból telepített applikáción keresztül végezzük el.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában