Üldözés

2023.03.21. 10:22

Embercsempészek elfogásában segítettek a lőrinci polgárőrök

Menekülni próbáltak a migránsok.

Sz.I.

Az árokba borult autó mellett őrizték az elfogott migránsokat

Forrás: Beküldött

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja egy lengyel rendszámú embercsempész jármű megfigyelésében kért segítséget a napokban a Lőrinci Közbiztonságáért Polgárőr Egyesülettől.

Mint az egyesület szolgálatvezetője, Pásztor Richárd tájékoztatott: járőrük nem sokkal a jelzést követőn a 21-es számú főúton meglátta a keresett járművet, amit biztonságos távolságot tartva a szurdokpüspöki kihajtóig követték. Ott a már a helyszínen tartózkodó Nógrád vármegyei rendőrök meg akarták állítani a csempészett emberekkel teli járművet. Annak vezetője azonban nem tett eleget a rendőri jelzésnek, hanem menekülésre fogta a dolgot. Kozár külterületén azonban elvesztette uralmát a jármű irányítása felett, s az árokba borult.

A mikrobuszban szállított migránsok megpróbáltak elmenekülni a helyszínről, de a rendőrök a lőrinci járőr közreműködésével elfogták őket. A polgárőrök a további rendőri egység helyszínre érkezéséig az elfogott személyek őrzésével vettek részt az akcióban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában