Lopás

2023.03.22. 12:41

Hevesi füles is segített megtalálni a 4,5 millió forintos edzőcipőt

Meglett a drágaság, Heves vármegyéből érkezett a füles.

HEOL

Meglett a milliókat érő cipő

Forrás: Budapesti Rendőr-főkapitányság/Facebook

Tegyük félre, hogy miért kerül egy edzőcipő annyiba, mint egy kisebb köröstarcsai családi ház. Négy és fél millió forint. Minden annyit ér, amennyit megadnak érte, ha valaki megveszi 4,5 millióért, akkor van üzlet, ez a kereskedelem szabálya. Ha valaki meg elviszi fizetés nélkül, akkor van eljárás, ezt meg a BTK mondja ki – kezdi beszámolóját a Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán.

Mint ismeretes, egy Károly körúti üzletből március 4-én este két férfi elemelt egy kék-fehér edzőcipőt. A cipőbolt tulajdonosa a biztonsági kamerák felvételei mellett a nyomozáshoz további értékes kiindulási pontokat adott a nyomozóknak, akik a mondott irányon elindulva rövidesen egy lett illetőségű testvérpárt hoztak összefüggésbe a lopással. 

– Következő lépésként Hevesből futott be egy információtöredék: egy eljárás alá vont autós elkottyantotta, hogy ő tudja, hol bujkál az egyik G. fivér, akit a hatóság a lábbelilopás ügyében keres. Nem hazudott. A megjelölt budapesti címen, Újpesten a fővárosi rendőrök március 10-én kora délután elfogták G. E. (35), a helyszínen a lopáskor általa viselt ruhák egy részét is megtalálták, ellenben az égen-földön keresett Louis Vuitton Nike Air Force 1 Low Virgil Abloh sportcipőt nem. A férfi sem a luxuslépőről, sem testvére fellelhetőségéről nem nyilatkozott, mindettől függetlenül a bíróság elrendelte letartóztatását, míg öccse, G. A. (33) ellen a BRFK V. kerületi Rendőrkapitánysága elfogatóparancsot adott ki – fogalmaztak a posztban.

A beszámolóból kiderül, hogy a történet vége, március 17-én G. E. Budapesten lakó élettársa kereste meg a rendőröket azzal, hogy a Posta értesítette arról, miszerint G. A.-tól egy csomag érkezett számára. Benyomása szerint a csomag tartalma nem lehetett más, mint a hétmérföldes, sokmilliós, országhatárokon átívelő szupercipő. A nyomozók osztoztak megérzésében, ezért a még kézbesítetlen, a Nemzetközi Posta Kicserélő Központnál várakozó küldeményt lefoglalták, majd a benne lévő sneakert bemutatták, annak egyértelmű azonosítása után pedig még aznap vissza is adták a sértettnek.

A cipőt a A Balázs Kicks-ből lopták el. A bolt tulajdonosa  Pachert Balázs, égre-földre kereste a különleges csukát. TikTokon is rengetegen látták a videót, hogy meglett.

@balazskicks Elképesztőek vagytok! Köszönöm mindenkinek!❤️ #balazskicks ♬ Powerful songs like action movie music - Tansa

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában