Illegális

2023.03.31. 13:55

Illegálisan főzte a pálinkát, de lebukott az egri járásban élő férfi

Adóhatósági bejelentés nélkül birtokolta a vádlott azt a desztilláló berendezést, amellyel nem csak saját célú felhasználásra főzte a pálinkát, hanem adóraktári engedély nélkül – az eljárás során ismertté nem vált – bérfőzetők részére is. Gy. T-vel szemben költségvetési csalás miatt indult büntetőeljárás.

S. S.

További tanúk meghallgatására érkezett bizonyítási indítvány, ezért az Egri Járásbíróság elnapolta a költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő büntetőeljárás március 28-án megtartott tárgyalását – közölte portálunkkal Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, az Egri Törvényszék sajtószóvivője.

Ami pedig az illegális szeszfőzés körülményeit illeti: a vádirat szerint a terhelt 2019. szeptember 20. napján a lakóhelyén engedély nélküli, jövedéki termék előállítására alkalmas desztilláló berendezés volt a birtokában, s a készülék birtoklását nem jelentette be az adóhatóságnak. A vádlott adóraktári engedély nélkül a desztilláló berendezésen alkoholterméket – pálinkát – főzött, majd adott át ismeretlenül maradt bérfőzetők részére. A vádlott ugyanezen időszakban saját magának is pálinkát főzött le.

Gy. T. terhelt a fenti tevékenységből származó alkoholterméket birtokolt, ám ehhez igazolásokkal, engedélyekkel nem rendelkezett. A vádlottnak a jövedéki termék előállítása és tárolása miatt jövedéki adó fizetési kötelezettsége keletkezett. A hatósági engedély nélkül jövedéki termék előállítása és birtoklása révén a terhelt – a jövedéki adó tekintetében – vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában