Bosszúvágy

2023.03.30. 06:55

Kapanyéllel ütötte a haragosát, és el sem ismerte bűnösségét a dühödt férfi Hevesben

A vádlott egy előző napi vita után az utcán ütötte le ismerősét egy másfél méteres fa szerszámnyéllel. A sértett sebesülései közvetett életveszélyt jelentettek számára. A büntetőügyben április 27-én lesz a tárgyalás.

S. S.

Életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja a Heves Vármegyei Főügyészség M. T.-t, aki egy másfél méteres szerszámnyéllel ütötte le haragosát. Az Egri Törvényszéken tartott előkészítő ülésen a vádlott nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság április 27-re tárgyalást tűzött – tudtuk meg Hoszné dr. Nagy Tímea bírótól, a törvényszék sajtószóvivőjétől.

A vád tárgyát képező bűncselekmény tavaly júniusban történt. M. T.  kerékpárral közlekedett a lakóhelyén. A biciklijére egy körülbelül 150 centiméter hosszú, fa szerszámnyél volt rögzítve. A vádlott utolérte az utcán gyalogosan haladó ismerősét, a sértettet, majd a kerékpárját eldobva hozzá lépett. A magához vett szerszámnyéllel – egy köztük előző nap történt konfliktus miatt – nagy erővel legalább kétszer fejen ütötte áldozatát.

Az ütések hatására a sértett földre esett, ekkor őt M. még egyszer – nagy erővel – fejen ütötte a fa alkalmatossággal, majd távozott a helyszínről.
Az ütések, illetve a földre esés következtében a sértett sérüléseinek együttes gyógytartama 8 napon túli, szövődménymentes gyógyulás esetén 6-8 hétre tehető azzal, hogy a sújtások közvetett életveszélyt eredményeztek.

Főoldal képünk illusztráció Fotó: Pixa Bay

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában