Baleset

2023.03.30. 15:17

Kilenc balesetben tízen sérültek meg Hevesben a múlt héten

A baleseti okok között gyorshajtás szerepel, és akadt, aki a biztonsági övet sem kötötte be.

HEOL

Ezúttal sem unatkoztak a rendőrök

Forrás: police.hu

Az elmúlt héten szűkebb hazánk közútjain kilenc személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyből egy eset halálos, három súlyos, öt pedig könnyű sérüléssel végződött. Az esetekben összesen tízen szenvedtek sérülést. Mindezt Lázár Levente vármegyei rendőrségi sajtóreferens közölte portálunkkal.

Hozzátette, a balesetben megsérült személyek közül egy fő gépjárművezetőként nem használta a biztonsági övet.

A balesetek oka négy esetben a sebesség hibás megválasztása, egy-egy esetben a kanyarodási szabályok megsértése, a követési távolság be nem tartása, a gyalogos szabályok megszegése, szabálytalan tolatás és a járművezető egyéb hibája volt.

 

Megyénk közlekedésbiztonsági helyzetének javítása, a balesetek megelőzése érdekében felhívjuk a figyelmet az alábbiakra:

  • A változékony időjárási körülmények a közúton közlekedők részéről továbbra is nagy odafigyelést, gyors alkalmazkodást követel. A vizes, nedves aszfalton, korlátozott látási viszonyok esetén csökkenteni kell a járművek sebességét, nagyobb követési távolságot kell tartani, kerülni kell a hirtelen fékező vagy kormányzó mozdulatokat.
  • Felhívják továbbá a figyelmet arra, hogy útkereszteződésben minden esetben tegyünk eleget esetleges elsőbbségadási kötelezettségünknek.
  • Gépjárműben tartózkodva a saját és az utastársak élete és testi épsége érdekében fontos a biztonsági öv használata - zárta szavait a sajtóreferens.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában