Lopás

2023.03.21. 14:10

Kosár helyett babakocsiba pakolt egy nő az egri boltban

Nem kis összegű zsákmánnyal akart lelépni.

HEOL

Az Egri Járási Ügyészség egy lopással kapcsolatos bűnügyben döntött az eljárás feltételes ügyészi felfüggesztése mellett.

Lopás vétsége miatti bűnügyben a járási ügyészség határozata szerint egy 24 éves nő 2023 év elején bement az egyik egri élelmiszeráruházba, ahonnan különböző termékeket – főleg élelmiszereket – tulajdonított el ötvenezer forintot meghaladó értékben úgy, hogy azokat az áruház próbafülkéjében a kosarából a nála lévő babakocsiba pakolta - tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Törvény 
Lopást követ el, aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa. Ennek a vagyon elleni bűncselekménynek a minősítő körülményei széles kört ölelnek fel, azonban az közös bennük, hogy mindig a dolog elkövetési értéke jelenti az alapot a minősítés meghatározásánál. Az egyik ilyen gyakorta előforduló minősítő körülmény a több közokirat, magánokirat, készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás. Ennek legtipikusabb esete, ha az elkövetők pénztárcát tulajdonítanak el, mivel abban általában a sértett személyes iratai, bankkártyái is ott lapulnak.

A sajtószóvivő ügyész kiemelte, a nő a zsákmánnyal az önkiszolgáló kasszasoron át fizetés nélkül akart távozni, az áruház biztonsági személyzete azonban észlelte a gyanúsított cselekményét, és az eltulajdonított árucikkeket tőle a helyszínen visszavette. Az ügyészség a cselekményt beismerő, és büntetlen előéletű gyanúsítottal szemben egy évi időtartamra feltételesen felfüggesztette az eljárást. Amennyiben ez az idő eredményesen eltelik, úgy a gyanúsítottal szemben az eljárást az ügyészség megszünteti.

Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában