Balesetek

2023.03.15. 07:47

Öten is súlyosan megsérültek a múlt héten Hevesben

Továbbra is fokozott óvatossággal, kellő körültekintéssel közlekedjünk.

HEOL

Forrás: police.hu

Az elmúlt héten vármegyénk közútjain 11 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyből öt eset súlyos sérüléssel, hat eset pedig könnyű sérüléssel végződött. Ezen esetek során összesen 18-an szenvedtek sérülést – erről Lázár Levente vármegyei rendőrségi sajtóreferens tájékoztatta portálunkat kedden. A balesetben megsérült személyek közül négyen gépjárművezetőként, illetve ketten utasként nem használták a biztonsági övet.

A baleseti okok között a sebesség hibás megválasztása, az elsőbbségi jog meg nem adása, illetve az előzési szabályok be nem tartása szerepelt.

Megyénk közlekedésbiztonsági helyzetének javítása, a balesetek megelőzése érdekében a rendőrség felhívja a figyelmet az alábbiakra:

A változékony időjárási körülmények a közúton közlekedők részéről továbbra is nagy odafigyelést, gyors alkalmazkodást követel. A vizes, nedves aszfalton, korlátozott látási viszonyok esetén csökkenteni kell a járművek sebességét, nagyobb követési távolságot kell tartani, kerülni kell a hirtelen fékező vagy kormányzó mozdulatokat.

A tavasz közeledtével várhatóan egyre nagyobb számban jelennek meg a kerékpárosok a közutakon. Kerékpárosként különösen fontos a KRESZ szabályok betartása, hiszen egy esetleges baleset esetén az ő esetükben igen nagy a sérülés kockázata.

Felhívják továbbá a figyelmet arra, hogy útkereszteződésben minden esetben tegyünk eleget esetleges elsőbbségadási kötelezettségünknek.

Gépjárműben tartózkodva a saját és az utastársak élete és testi épsége érdekében fontos a biztonsági öv használata.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában